De spelregels voor bedrijfswagens
06/03/2019
Uw bedrijfswagen is een hele mooie en fiscaal interessante aanvulling op uw loon. U hebt er ook privé plezier van, want u mag uw comfortabele salariswagen (meestal) ook gebruiken voor privéverplaatsingen. Een bedrijfswagen heeft dus veel voordelen.

Bedrijfswagen en aanspraakelijkheid

Weet u eigenlijk hoe het zit met de aansprakelijkheid als uw bedrijfswagen betrokken is bij een ongeval? Of wie er allemaal met uw bedrijfswagen mag rijden? Kortom, kent u de spelregels rond bedrijfswagens die uw werkgever opgelijst heeft in de car policy? Ja? Prima! Neen? Neem die dan snel door en voorkom dat u bij problemen de grote verliezer wordt.

Verzekerd de weg op

De wet zegt dat elk voertuig dat zich op de openbare weg begeeft, verzekerd moet zijn. Voor de wetgever maakt het niet uit wie er achter het stuur zit. Is er een ongeval? Dan moet de verzekeraar van het voertuig dat in fout is betalen. En dat kan gevolgen hebben voor u.

Omnium of niet?

Krijgt u een bedrijfswagen? Kijk dan goed na in de car policy of uw werkgever voor die wagen een omniumverzekering afgesloten heeft. Is dat niet zo? Dan loopt u het risico om de schade aan uw bedrijfswagen te moeten betalen wanneer u tijdens het privégebruik betrokken bent bij een ongeval waarvoor u aansprakelijk bent. U doet er dus goed aan om uw werkgever te vragen uw bedrijfsvoertuig omnium te verzekeren.

Afspraken maken

Voor de wetgever maakt het niet uit wie er met een voertuig rijdt. Dat is anders voor uw werkgever – of de verzekeringsmaatschappij. Als u een bedrijfswagen krijgt van uw werkgever, betekent dat niet automatisch dat u anderen daarmee mag laten rijden. De afspraken daarover moeten worden vastgelegd in de car policy of de arbeidsovereenkomst. Wilt u problemen met uw werkgever of de verzekering voorkomen? Lees dan altijd goed na wie er mag rijden met uw bedrijfswagen voor u hem uitleent.

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!