Drie tips om efficiënt aan pensioensparen te doen
02/04/2019
Of u er nu van houdt om een gokje te wagen of niet, u rekent maar beter niet op Vadertje Staat voor uw pensioen. Want de kans dat uw wettelijke pensioen volstaat om uw levensstandaard te behouden is klein. Het goede nieuws? U kunt actie ondernemen en een appeltje voor de dorst aanleggen.

EFFICIËNT = MEER RENDEMENT

 

Pensioensparen is bijvoorbeeld een heel interessante en effectieve manier om u van een financieel onbekommerde toekomst te verzekeren. Doet u dat efficiënt? Dan geniet u van een mooi rendement. En wij geven u graag drie tips om meer uit uw pensioensparen te halen.

 

1. Start zo vroeg mogelijk

Pensioensparen is zoals een sneeuwbal. Hoe langer u die in de sneeuw rolt, hoe dikker die wordt. Vertaald naar pensioensparen: hoe vroeger u start met pensioensparen, hoe hoger het kapitaal dat u ontvangt als u de einddatum van uw contract bereikt hebt.

 

2. Spaar op regelmatige basis

Als u regelmatig spaart, doet u aan risicobeperking. Zeker wanneer uw pensioensparen ook uit tak 23-producten bestaat zoals aandelen en obligaties. Want die volgen een koers. En die kan hoog of laag zijn. Het gevolg? Als u bijvoorbeeld maar één keer per jaar een groter bedrag in uw pensioenspaarpot stort, bestaat de kans dat de koers op dat moment net hoog is. Het gevolg? U koopt uw aandelen of obligaties duur aan. Doet u op regelmatige basis kleinere stortingen? Dan koopt u uw aandelen of obligaties voor een gemiddelde prijs. En dat is beter voor uw rendement.

 

3. Spreid uw risico

Tak 23-producten zijn risicovolle producten die u meer rendement kunnen opleveren dan vastrentende tak 21-producten. Kunnen opleveren. Dat betekent ook dat ze minder winstgevend of zelfs verlieslatend kunnen zijn als de beurzen het minder doen. Spreid daarom uw risico, en leg niet al uw pensioeneieren in één mand. Uw makelaar geeft u graag advies op basis van uw doelen, financiële mogelijkheden, risicobereidheid, en ervaring met en kennis van financiële producten.

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!