Het ene huisdier is het andere niet
07/05/2019
Het zal u niet verbazen dat uw familiale verzekering de schade dekt die uw hond, kat of hangbuikvarkentje aanricht aan derden. Maar geldt dat ook als u de trotse eigenaar bent van een leguaan, slang of een ander exotisch huisdier? Dat hangt van een aantal factoren af.

Op de lijst

De meeste familiale verzekeringen – ook bekend als de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering – dekken ook de schade die uw huisdier veroorzaakt. De enige voorwaarde? Uw huisdier moet op de lijst van huisdieren staan die u volgens de overheid als particulier mag houden.

 

Niet op de lijst
Staat uw huisdier niet op de lijst? Dan bent u verplicht om een erkenning aan te vragen om het te mogen houden. In dat geval moet u ook een extra verzekering afsluiten als u de schade wilt dekken die uw huisdier kan veroorzaken. U bent echter niet verplicht om dat te doen, maar dan draait u zelf op voor de kosten.

 

Illegaal = niet verzekerd

Hebt u een illegaal huisdier? Dan betekent dat niet automatisch dat uw familiale verzekering schadegevallen niet dekt. Alles hangt af van de voorwaarden van uw polis. Wilt u op veilig spelen? Overleg dan vooraf met uw verzekeraar.


Tip!
Twijfelt u eraan of uw huisdier verzekerd is door uw familiale polis? Vraag dan uw makelaar om raad. Zo voorkomt u financieel onaangename verrassingen wanneer uw huisdier zich eens misdraagt.

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!