Een rechtsbijstandsverzekering voor iedereen?
03/07/2019
Een verkeersongeval. Een conflict met een handelaar of aannemer. Ruzie met uw buren. Ook als particulier kunt u sneller dan u denkt betrokken raken in een situatie waarbij u de bijstand van een advocaat nodig hebt om uw belangen te verdedigen. Een advocaat kost geld en een procedure kan aanslepen. De oplossing? Een rechtsbijstandsverzekering. Want die betaalt (een deel) van de factuur van uw advocaat. En dankzij de Wet-Geens biedt die verzekering u een fiscaal voordeel!

Advocaatkosten als drempel

Ongeveer 10 procent van de Belgische gezinnen heeft een uitgebreide rechtsbijstandverzekering afgesloten. Omdat de advocaatkosten voor veel mensen een drempel zijn om naar de rechtbank te stappen bij een geschil, heeft het parlement de Wet-Geens goedgekeurd.

Fiscaal voordeel

Particulieren die na 1 september 2019 een rechtsbijstandsverzekering afsluiten die aan de nieuwe wettelijke voorwaarden voldoet, zullen kunnen genieten van een belastingvermindering tot 124 euro. De overheid hoopt met de wet meer mensen aan te zetten om een rechtsbijstandsverzekering te nemen en zo justitie toegankelijker te maken. 

Update in september

De precieze modaliteiten van de Wet-Geens worden op dit moment uitgewerkt in een koninklijk besluit. Wegwijs houdt u graag op de hoogte. In onze septembereditie krijgt u een update.

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!