Let op! Brandgevaar!
12/11/2019
Hebt u een toestel met een herlaadbare lithiumionbatterij in huis? Dan is waakzaamheid geboden. Want deze krachtige batterij kan spontaan ontbranden of zelfs ontploffen. Vooral wanneer ze opgeladen wordt of wanneer de batterij beschadigd is. Daarom is het aan te raden om toestellen met deze batterijen met aandacht te behandelen.

“Smartphone zet huiskamer in brand”
“Man loopt ernstige brandwonden op na zelfontbranding e-sigaret”
“Laptop ontploft, student in ziekenhuis”

U leest regelmatig koppen van dit type in de krant. De gemeenschappelijke noemer? De herlaadbare lithiumionbatterij. Een krachtige batterij die elektrische toestellen van energie voorziet. Deze batterij kan spontaan ontbranden of zelfs ontploffen …

Schade voorkomen

Producenten van toestellen op herlaadbare batterijen gebruiken graag de lithiumionbatterij. Want de energiedichtheid en herlaadbaarheid van deze batterij zijn ongeëvenaard. Helaas kan deze batterij ook oververhit raken en spontaan ontbranden of ontploffen. Vooral wanneer ze opgeladen wordt of wanneer de batterij beschadigd is. Daarom is het aan te raden om toestellen met deze batterijen met aandacht te behandelen en zo fysieke en materiële schade te voorkomen. Deze tien eenvoudige tips helpen u daarbij:

1. Laad uw toestel alleen op met de originele batterijoplader.

2. Laad uw toestel niet op als u gaat slapen.

3. Laad uw toestel op in de buurt van een rookmelder.

4. Leg uw toestel tijdens het opwarmen op een veilig en niet-brandbaar oppervlak.

5. Controleer de batterij op schade als uw toestel gevallen is.

6. Geef uw toestel de tijd om af te koelen als u het intensief gebruikt hebt.

7. Haal de stekker uit het stopcontact als uw toestel opgeladen is.

8. Leg uw toestel nooit in direct zonlicht.

9. Vermijd dat uw toestel in contact komt met water.

10. Bewaar uw herlaadbare lithiumionbatterij op een schone en veilige plaats.

Merkt u dat uw batterij lekt, sterk geurt of overmatig warm wordt? Dan vervangt u die beter onmiddellijk door een nieuwe batterij en brengt u uw oude batterij naar een recyclagepunt.

Brand blussen

Is uw herlaadbare batterij ondanks uw goede zorg toch de oorzaak van een brand? Adem dan de gassen niet in en blus het vuur met water, poeder of schuim. Loopt u een kleinere brandwonde op? Spoel de wonde dan 20 minuten met lauw water en neem daarna contact op met uw huisarts.

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!