Het VAPW, pensioenopbouw op maat van werknemer
23/01/2020
Als werknemer kunt u heel wat doen om uw pensioen te spekken. Denk maar aan pensioensparen of langetermijnsparen. Wist u dat u als werknemer sinds maart 2019 onder sommige voorwaarden ook een vrij aanvullend pensioen voor werknemers (VAPW) kunt afsluiten? Dat is een interessante manier om later te genieten van meer pensioen.

Tot 1600 euro per jaar

Het VAPW is er voor werknemers die via hun werkgever geen groepsverzekering hebben, of een groepsverzekering waarvan de premie minder bedraagt dan 3 procent van hun brutojaarloon. Voldoet u aan die voorwaarden? Dan kunt u maximaal 1600 euro per jaar sparen. Hoeveel u precies kunt sparen wordt met een formule berekend. U vindt uw maximale spaarbedrag terug op MyPension.

 

Het VAPW in de praktijk

Als u kiest voor een VAPW, sluit u zelf uw polis af bij de verzekeraar van uw keuze. U hoeft geen premie te betalen, want uw werkgever zal maandelijks via zijn sociaal secretariaat een deel van uw loon inhouden en rechtstreeks storten aan uw verzekeraar. U bepaalt – tot uw maximaal toegelaten spaarbedrag – helemaal vrij hoeveel u jaarlijks via maandelijkse stortingen wilt sparen.

 

Pensioensparen én inkomensgarantie

Het VAPW voorziet naast de aanleg van een spaarpotje voor uw pensioen ook de mogelijkheid om uw risico op inkomensverlies of overlijden te dekken. Het loont dus zeker de moeite om meer informatie te vragen aan uw werkgever of uw makelaar.

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!