6 tips om veilig te rijden als het regent
18/02/2020
België is het land van bier, chocolade en … regen. En ook al zijn de seizoenen niet meer wat ze geweest zijn, toch blijft de kans op een fikse regenbui in ons land het grootst in het voor- en najaar. Gaat u met regenweer de baan op? Dan bereikt u veilig en zonder schade uw bestemming met onze zes tips.

1. Hou voldoende afstand

Een nat wegdek vergroot uw remafstand. Hou daarom meer afstand van uw voorligger als het regent en pas uw snelheid aan. Neem een referentiepunt zoals een verlichtingspaal of een verkeersbord en begin het overbekende refrein van de Bee Gees-hit Stayin’ alive te zingen als uw voorligger dat referentiepunt passeert. Hebt u de laatste noot van ‘Ha, ha, ha, ha stayin’ alive, stayin’ alive’ gezongen als u voorbij dat punt komt? Dan rijdt u op voldoende afstand.

 

2. Vergroot uw zichtbaarheid

Hevige regen gaat gepaard met donkere wolken en veel water op de voorruit. Dat betekent dat de zichtbaarheid op de weg daalt. Steek daarom altijd uw dimlichten aan als het regent. Zo verhoogt u de kans dat andere weggebruikers u zien als de hemelsluizen opengaan. Regent het zo fel dat de zichtbaarheid problematisch wordt? Zoek dan een veilige parkeerplaats en wacht tot de intensiteit van de regenbui afneemt.

 

3. Neem uw stuur met beide handen vast

Regen verhoogt uw kans op een slippartij. Bovendien gaat een onweer vaak gepaard met stevige windstoten. Hou daarom bij guur weer altijd uw stuur in beide handen vast zonder daarbij krampachtig te rijden. Door uw stuur met beide handen vast te nemen, hebt u meer controle over uw wagen, en kunt u gemakkelijker corrigeren als dat nodig is.

 

4. Rem niet bruusk

Dreigt uw wagen door het natte wegdek of aquaplaning van de baan te glijden? Probeer dan kalm te blijven. Rem niet bruusk, maar haal uw voet van het gaspedaal en rem op de motor door terug te schakelen. Begint uw auto te tollen? Stuur dan niet tot uw banden weer grip hebben op de weg.

 

5. Hou uw wagen in topconditie

Bij hevig regenweer zijn uw banden en uw ruitenwissers uw belangrijkste partners. Zorg er daarom voor dat het profiel van uw banden minstens 4 millimeter bedraagt, en controleer of de bandendruk in orde is. Kijk na of uw ruitenwissers geen barstjes vertonen en nog voldoende sluiten om zeker te zijn dat ze het regenwater efficiënt kunnen afvoeren.

 

6. Rij niet door plassen

Kunt u de diepte van een plas niet goed inschatten? Rij er dan niet door. Plassen zijn soms dieper dan u verwacht en beschadigen zo uw wagen. Want regenwater en een automotor of auto-elektronica zijn geen goede match.

 

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!