Internetten in alle gemoedsrust
06/05/2020
Kleren kopen in een webwinkel, leuke foto’s posten op sociale media, informatie over uw volgende vakantiebestemming opzoeken, … Het internet is niet meer weg te denken uit uw leven. Maar ondanks het comfort dat het internet u biedt, houdt surfen ook risico’s in. Denk maar aan onlineoplichting, cyberpesten of virussen. Het goede nieuws? U kunt heel wat problemen voorkomen door enkele basisregels te respecteren en zich te verzekeren tegen deze risico’s.

Online shoppen

Almaar meer mensen shoppen online. En dat is niet verwonderlijk. In enkele muisklikken schaft u zich een nieuwe outfit aan, boekt u een gezellig vakantiehuisje of koopt u tickets voor het concert van uw favoriete artiest. U betaalt, en enkele dagen later wordt uw bestelling aan huis geleverd of ontvangt u uw reservatiebevestiging in uw mailbox.

Helaas verloopt niet elke onlinetransactie zo. Want soms worden bestellingen niet geleverd, blijken bedrijven frauduleus, bestaan vakantiehuisjes alleen op papier of steelt iemand uw persoonlijke gegevens om zelf aankopen te doen …

Hebt u een verzekering tegen deze onlinerisico’s? Dan krijgt u uw geld terug als uw bestelling niet of verkeerd geleverd wordt, iemand een betaling in uw naam heeft uitgevoerd of uw vakantiehuisje een fata morgana blijkt te zijn. Bovendien worden uw gestolen persoonlijke gegevens ook van het internet verwijderd.

 

Sociale media

Actief zijn op sociale media houdt ook risico’s in. Een foto van u of uw gezinsleden die zonder uw toestemming op een andere site gebruikt wordt, cyberpesten, stalking, onlinezedenfeiten, … Het maakt jammer genoeg deel uit van communiceren via sociale media.

Een verzekering tegen onlinerisico’s omvat de verwijdering van misbruikte foto’s en pestcommunicatie, psychologische bijstand voor u en uw gezinsleden én rechtsbijstand als u beslist om de pester of dader gerechtelijk te vervolgen.

 

Surfen

Als u op internet surft, kunt u ook te maken krijgen met virussen. Infecteert een virus uw computer? Bent u het slachtoffer van ransomware en moet u hackers losgeld betalen om uw computer weer te kunnen gebruiken? Dan schenkt uw verzekering tegen internetrisico’s u gemoedsrust. Want die zorgt ervoor dat alle virussen van uw computer worden verwijderd, uw documenten worden gerecupereerd en uw pc weer klaar is voor gebruik.

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!