De groene kaart wordt vervangen door een witte
17/06/2020
Vanaf 1 juli 2020 wordt de groene kaart wit. Dit verzekeringsbewijs mag dan alleen nog maar afgedrukt worden op een witte achtergrond met zwarte tekst. We zullen daarom niet meer spreken van de groene kaart maar van het verzekeringsbewijs.

Het elektronisch verzekeringsbewijs

Een verzekeringsmaatschappij is niet meer verplicht om het verzekeringsbewijs op papier aan te leveren. Het is dus voldoende om een digitale versie van ervan in je broekzak te hebben. Toch raden we nog steeds aan om ook een papieren versie van het bewijs in de auto te leggen. Wanneer iemand jouw auto leent zal deze tijdens een controle moeten aantonen dat het voertuig verzekerd is. Of stel je voor dat bij een controle of ongeval de batterij van jouw smartphone net leeg is.

 

Wat met een groene kaart na 1 juli?

Er wordt een overgangsperiode voorzien. De verzekeringsbewijzen op groen papier blijven geldig t.e.m. 31 december 2021. Je zal echter bij de verlenging van je autoverzekering na 1 juli van dit jaar een bewijs op wit papier ontvangen. Tot deze tijd ben je in orde met de groene kaart die vandaag al in je auto ligt.

Op zoek naar de beste autoverzekering voor jouw persoonlijke situatie? Contacteer ons dan snel voor een afspraak!

 

Nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nuttige tips & tricks om uw welvaart en comfort te optimaliseren en te garanderen.

Contact

Bank
Oudstrijderslaan 12
3940 Hechtel-Eksel

Verzekeringen
Hasseltsebaan 33
3940 Hechtel-Eksel

+32 (0) 11 73 47 09
info@zakenkantoorvangenechten.be

Share This

FISCAALVRIENDELIJK JOUW PENSIOEN OPBOUWEN? ZO DOE JE DAT!